Gastles Chris Buijink sluit Bank voor de klas 2021 af

22 juni 2021
Vandaag gaf Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), een bijzondere les. Een live gastles Bank voor de klas aan groep 7/8 van basisschool De Driemaster in Almere. Samen met leerkracht Angela Esajas speelde Buijink de Cash Quiz met de kinderen. De gastles was afsluiter van een eveneens bijzondere editie van Bank voor de klas 2021: de feestelijke tiende editie, waarin honderden bankmedewerkers een online gastles gaven.

Chris Buijink: “Geweldig dat dit weer kan, zij het natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het blijft belangrijk dat we met jonge kinderen stilstaan bij verstandig omgaan met geld. Een gastles gaat over financiële keuzes. De basis voor levenslang financieel fit zijn. Trots ben ik op alle collega’s van banken die zich daar al 10 jaar enorm voor inzetten.”

De gastles was in de klas van leerkracht Angela Esajas, die in 2021 de finale haalde van de verkiezing Leerkracht van het jaar. Esajas werkte dit jaar ook mee aan de communicatie-campagne Bank voor de klas. Belangrijk, want leerkrachten waren in 2021 een extra belangrijke doelgroep. Dit omdat vanwege corona niet de bankmedewerker, maar de leerkracht zelf de Cash Quiz ging spelen met de klas.

Sinds 2011 organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken met haar leden Bank voor de klas. Dat is het gezamenlijke programma voor financiële educatie, met gastlessen voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs over (verstandig) omgaan met geld. Met dit programma bereikten Nederlandse banken de afgelopen jaren bijna 1 miljoen kinderen tijdens de Week van het geld. Vanwege corona en de impact daarvan op het onderwijs, leerkrachten en kinderen, werd de editie van 2021 aangepast. De gastlessen waren niet alleen tijdens de Week van het geld 2021 (22 t/m 26 maart), maar waren mogelijk tot 12 juni. Ook gaven bankmedewerkers de gastles online.