Banken starten campagne om woningeigenaren te helpen verduurzamen

05 september 2022
Op maandag 5 september lanceert de NVB een campagne die woningeigenaren er op wijst dat de bank kan en wil helpen bij het verduurzamen van je huis. Onder de naam ‘Alle seinen staan op groen’ worden woningeigenaren via online video’s, radiocommercials en social media gewezen op de mogelijkheden die de bank biedt.

Volgens voorzitter Medy van der Laan van de Nederlandse Vereniging van Banken kunnen banken op deze manier een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de doelen uit het Klimaatakkoord: ‘Voor banken geldt immers dat zij het meeste impact kunnen maken om klimaatverandering tegen te gaan als zij hun klanten helpen om te verduurzamen.’

Klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving mee te maken hebben. Daarom hebben de meeste banken zich gecommitteerd aan het Klimaatakkoord, dat de Nederlandse CO₂-uitstoot drastisch moet verminderen. Om deze ambitieuze klimaatdoelen te halen staan banken voor jou, als woningeigenaar, klaar om te helpen met het verduurzamen van jouw woning. De bank denkt graag met je mee over financieringsmogelijkheden en opties zoals zonnepanelen en gevelisolatie.

Als onderdeel van ‘Alle seinen staan op groen’ is al eerder op 6 juli een campagne gelanceerd. Deze richtte zich op kleine en middelgrote ondernemers om te verduurzamen. Uit eerder berekende cijfers van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat en ook van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijken immers dat het MKB in de komende jaren fors zal moeten investeren om de transitie naar een meer duurzame economie te maken.

Het terugdringen van onze CO2-uitstoot is een ​​verantwoordelijkheid van ons allemaal. Nederlandse banken verenigd in de NVB willen daaraan bijdragen. Onze boodschap? Alle seinen staan op groen. De kennis en mogelijkheden zijn er; dit is​ hét moment om je woning te verduurzamen. Beter voor de planeet en fijner voor jou! ​ Op www.alleseinengroen.nl staat alle relevante informatie over hoe de banken jou kunnen helpen om te verduurzamen.

Alle seinen staan op groen