Versnellen voor nog meer duurzame impact

15 april 2022
Banken spelen een belangrijke rol in het financieren van een duurzame economie. Hoe kan de sector versnellen - voor nog meer duurzame impact? Over die vraag bogen een aantal duurzame voortrekkers van banken zich tijdens het driedaagse Impact Program voor de bankensector van Nyenrode Business Universiteit, onder inspirerende leiding van Alexander de Bruin en Andre Nijhof. De bevindingen uit het programma worden binnenkort gebundeld en gepresenteerd.

“Als het gaat om de duurzaamheidstransitie, dan willen we als banken allemaal versnellen. En we willen ook samen versnellen. Elkaar drie dagen intensief spreken in deze bijzondere setting geeft niet alleen nieuwe energie voor de samenwerking binnen de eigen organisatie. Maar ook nieuwe energie om als banken samen op te trekken om onze klanten te helpen in hun verduurzamingstransitie.”

Een greep uit de reacties van deelnemers aan het impactprogramma. Aanwezig waren ook Maryse Hazelzet, adviseur duurzaamheid bij de Nederlandse Vereniging van Banken, Sandra Schoonhoven, Lead Climate Risk Initiative bij ING en Stefanie Citroen, Head Sustainability Regulations and Commitments bij Rabobank.

Wat namen zij mee uit deze drie dagen?

Bekijk de film op ons youtube kanaalImpact program for the Banking Sector