NL European Money Quiz: de coronaversie

17 juni 2020
Nee, er was helaas geen spannende live European Money Quiz tijdens de Week van het geld in maart 2020. Maar vanaf 15 juni kunnen tientallen scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland meedoen aan de speciale editie van de Nederlandse European Money Quiz, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Banken. Want financiële educatie blijft belangrijk!

‘Normaal’ hadden tientallen klassen gelijktijdig en live meegedaan aan de Nederlandse finale van de European Money Quiz. En had de winnende klas in mei naar Brussel mogen afreizen, om mee te doen aan de spectaculaire Europese finale van de EMQ. Maar helaas liep het anders…

Uit navraag bij leerkrachten bleek dat er wel degelijk behoefte was om in de laatste weken voor de zomervakantie een leuke en leerzame quiz te doen. Daarom kunnen klassen in heel Nederland vanaf 15 juni meedoen aan de coronaeditie van de NL EMQ. Docenten bepalen zelf wanneer ze de quiz spelen, om zo hun leerlingen te testen op hun financiële kennis. Het wedstrijdelement ontbreekt dit jaar. Docenten die willen meedoen, kunnen de quiz in Kahoot op zoeken op ‘EMQ quiz 2020 Nederland’.

De European Money Quiz test in 10 vragen de financiële kennis van jongeren van 12-14 jaar, en klassen doen mee via het online platform Kahoot.  De quiz maakt deel uit van de European Money Week, een jaarlijks initiatief georganiseerd door nationale bankverenigingen, onder coördinatie van de European Banking Federation om financiële educatie in heel Europa te bevorderen.