‘Bank voor de klas 2021 wordt anders dan anders. Maar zeker net zo leuk en net zo belangrijk’

01 februari 2021
De afgelopen jaren trokken duizenden bankmedewerkers de klassen in om gastlessen Bank voor de klas te geven – tijdens de Week van het geld in maart. Dat kan dit jaar helaas niet. Vanwege de enorme impact van de coronamaatregelen op het onderwijs, kinderen en leerkrachten én voor de veiligheid van iedereen, is Bank voor de klas 2021 aangepast, aldus Sasja van der Knoop programma-manager Bank voor de klas.

Van der Knoop:  ”Bank voor de klas gaat dit jaar helemaal online. Stond voorheen de bankmedewerker voor de klas om de Cash Quiz met de klas te spelen; dat kan dit jaar helaas niet. We bieden de leerkracht nu de mogelijkheid om zelf de Cash Quiz met de klas te spelen, met een leuke inhoudelijke bijdrage van de bankmedewerker aan het begin van de les. De gastdocent gaat voordat de Cash Quiz begint, online in gesprek met de kinderen uit de klas. Over bijvoorbeeld hoe een bank werkt, over sparen of hoe het is om bij een bank te werken. De bijdrage van de bankmedewerker als gastdocent blijft dus heel belangrijk. We vragen ook aan alle bankmedewerkers: help ons mee om in deze bijzondere tijd, binnen de mogelijkheden die er zijn, kinderen financieel bewust te maken!”

Sasja van der Knoop

Coronaproof

“Wat we als banken natuurlijk van het grootste belang vinden, is dat scholen die dat willen en die ruimte zien in hun lesprogramma, toch op een leuke, speelse manier aandacht kunnen besteden aan financiële educatie. Vandaar dat we helemaal online gaan. En ervoor hebben gekozen om de gastlessen niet alleen aan te bieden tijdens de vijf dagen van de Week van het geld. Maar tijdens een langere periode: vanaf de Week van het geld in maart tot en met half juni. De rest van het schooljaar dus. Dat geeft scholen, maar ook gastdocenten, extra tijd, om er toch voor te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen een superleuke les krijgen met de Cash Quiz op een moment dat past in het schoolprogramma en in de agenda’s. Natuurlijk gaan we Bank voor de klas feestelijk aftrappen, tijdens de Week van het geld. Ook omdat het dit jaar de tiende editie is van Bank voor de klas. Die gaan we zeker vieren, maar wel coronaproof.”

Wil jij ook (weer) gastdocent worden?

Kijk op www.bankvoordeklas.nl en geef jezelf op! Jouw bijdrage is in deze tijd misschien juist wel belangrijker dan ooit.