1 minuut

Waarom mag ik geen illegale software installeren?

Het hebben van illegale software op de computer is qua voorschriften strijdig met punt 3 van de veiligheidsregels

Het gaat er hierbij niet om dat banken met deze regel iets tegen illegale software ondernemen.
Het punt is wel dat veel illegale software en zeker de programma’s die erbij worden geleverd om zogeheten licentie-sleutels te genereren, boordevol schadelijke zaken zit.

Wanneer dergelijke schadelijke zaken (malware) op de computer terecht komen, heeft de consument een verhoogde kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit.