Nationale Financieringswijzer

De Nationale Financieringswijzer is een initiatief van de NVB, ondernemersorganisaties en de overheid. Het doel is ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf wegwijs te maken in het aanbod van publieke en private financieringsvormen.

Highlights

  • De Nationale Financieringswijzer is op 21 september 2015 gelanceerd tijdens de mkb-top in Den Haag. Het online portaal is een initiatief van de NVB, het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland, VNO-NCW, Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
  • Aan de hand van een aantal vragen krijgt de ondernemer inzicht in de financieringsbehoefte, mogelijk passende financieringsvormen en de soort partijen die deze financiering aanbieden.
  • Ook kunnen ondernemers met behulp van een checklist nagaan of hun ondernemingsplan alle noodzakelijke informatie bevat.
  • Ondernemers die knelpunten ervaren bij het vinden en aantrekken van financiering kunnen hiervan via de site melding maken.

Forward in Financiering

Speciaal voor bancaire financiering heeft de NVB de website Forward in Financiering gelanceerd. Hier vinden ondernemers uitgebreide informatie over de verschillende bancaire financieringsvormen en wat er allemaal bij een financieringsaanvraag komt kijken. Ook is er een overzicht van de NVB-leden die zakelijke financiering aan het mkb verstrekken.

Financieringswijzer

Kijk op Nationalefinancieringswijzer.nl welke financieringsvorm en soort aanbieder aansluiten bij uw financieringsbehoefte.

Nationale Financieringswijzer