Campagne: Word ook aflossingsblij

Bank en maatschappij
Hypotheek
Mensen die een hypotheek hebben die (deels) aflossingsvrij is, lossen gedurende de looptijd niks af. Maar hoe lossen zij af aan het einde van de looptijd? Het is goed om de mogelijkheden nu alvast te onderzoeken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is op initiatief van de gezamenlijke banken een bewustwordingscampagne gestart: Word ook Aflossingsblij.

Highlights
  • Uit een analyse van de hypotheekportefeuilles van de vier grootbanken blijkt dat 1 op de 10 klanten met een aflossingsvrije hypotheek aan het eind van de looptijd mogelijk in de problemen komt met de betaalbaarheid van een nieuwe hypotheek.
  • Deze klanten worden actief benaderd en vaak blijkt dan dat zij voldoende geld opzij hebben gezet of dat het pensioen in de toekomst voldoende is. Maar er zijn ook klanten voor wie dit niet geldt. Dan kan het verstandig zijn om nu al bij te sturen, bijvoorbeeld starten met het (periodiek) aflossen van de hypotheek, of het opbouwen van vermogen om straks de hypotheek (deels) mee af te lossen.
  • De NVB is op initiatief van de gezamenlijke banken een campagne gestart. Op aflossingsblij.nl is informatie te vinden over wat te doen met een aflossingsvrije hypotheek, wordt ingegaan op veel gestelde vragen, kan een bezoeker een tool doorlopen om inzicht te krijgen en worden diverse mogelijkheden geschetst. De website verwijst door naar de hypotheekverstrekker of adviseur: er is immers inzicht in de persoonlijke situatie nodig om tot een juist advies te komen.

Kijk voor meer informatie op aflossingsblij.nl.