Stage lopen bij ons

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft doorlopend plek voor ambitieuze stagiairs! Op verschillende gebieden, zoals communicatie, public affairs, zakelijke dienstverlening en consumentenzaken.

Je krijgt te maken met onderwerpen waar wij samen met banken aan werken – van hypotheken en mkb-financiering tot aan duurzaamheid, toezicht en cybersecurity. Onderwerpen in een sector die ‘onder het vergrootglas ligt’ van politiek, media en maatschappij, zoals een van onze voormalige stagiairs het omschreef.

We bieden echte meewerkstages : je loopt met je mentor mee in het dagelijkse werk, levert inhoudelijke bijdragen voor overleggen met banken en stakeholders en je woont die overleggen ook bij. Uitstapjes naar evenementen en de Haagse of Brusselse politiek kunnen ook bij je werk horen.


Interesse?
Wij vragen van onze stagiairs dat ze staan ingeschreven bij een universiteit. Ook moet je affiniteit hebben met financiële dienstverlening en bestuurlijke besluitvorming. Wat je krijgt is een dynamische stage in het financiële hart van Amsterdam. Met veel afwisseling en vrijheid om werk te doen dat aansluit bij je interesses en capaciteiten.

Kijk voor onze vacatures en stages op: werkenbij.nvb.nl

Wiecher Ubbens, Stagiair zakelijke dienstverlening NVB 2018
Studie: Geschiedenis, Universiteit Leiden

“Ik wilde werken in een sector die onder een vergrootglas van de samenleving ligt.”

“Tijdens mijn stage hield ik me bezig met het beleid rondom de financiering van het midden- en kleinbedrijf (MKB). Ik kwam binnen, middenin het project gedragscode kleinzakelijke financiering. Ik werd opgenomen in de projectgroep met leden van banken en ik mocht mee naar gesprekken met stakeholders. De gedragscode hebben we uiteindelijk uitgereikt aan minister Hoekstra van Financiën. Bij de NVB krijg je als stagiair de kans een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan de bankensector, die ontzettend veel facetten van de maatschappij belicht.”

Thomas Bolding, Stagiair Public Affairs NVB 2018
Studie: University College Den Haag (Liberal Arts and Sciences), Universiteit Leiden.

Het werk is uitdagend, je krijgt er energie van."

“Ik had verwacht dat de NVB een bedrijf was met allemaal ‘mannen in pakken’ en de stage een kantoorbaan waar je heel lange dagen maakt. Het werk is echter uitdagend, je krijgt er energie van. Het is veelzijdig en afwisselend. De ideale NVB-stagiair is communicatief. Je moet het leuk vinden om met iedereen mee te doen. Geïnteresseerd zijn in maatschappelijke ontwikkelingen, politiek en de bankensector zal je ook helpen. Tijdens je stage leer je meedraaien in het werkritme. Mijn stage bij de NVB heeft me meer inzicht gegeven in mijn interesses. Ik merkte dat mijn interesse in de bankensector groeide, waardoor ik mijn master ook gerichter wil kiezen.”

Laura Meijer, Stagiaire Communicatie NVB 2017
Studie: Communicatie, Hogeschool van Amsterdam

“Het is belangrijk dat je leergierig bent, op projecten afstapt en je eigen ideeën inbrengt. Je moet jezelf openstellen voor wat er speelt.”

“Ik had vooraf een overweldigend beeld van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) als een groot bedrijf op de Zuidas. Hierdoor verwachtte ik dat de NVB heel formeel zou zijn. Tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik al hoe soepel en fijn de omgang binnen het bedrijf is. Ik kreeg gelijk een rondleiding. Wat mij interesseerde in de NVB is dat het zelf geen bank is, maar dat de organisatie overkoepelend opereert, met banken als leden. Zo kan je als stagiair ook op veel verschillende terreinen aan de slag.”

Kijk voor onze vacatures en stages op: werkenbij.nvb.nl