Stage lopen bij ons

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft doorlopend plek voor ambitieuze stagiairs! Op verschillende gebieden, zoals communicatie, public affairs, zakelijke dienstverlening en consumentenzaken.

Je krijgt te maken met onderwerpen waar wij samen met banken aan werken – van hypotheken en mkb-financiering tot aan duurzaamheid, toezicht en cybersecurity. Onderwerpen in een sector die ‘onder het vergrootglas ligt’ van politiek, media en maatschappij, zoals een van onze voormalige stagiairs het omschreef.

We bieden echte meewerkstages : je loopt met je mentor mee in het dagelijkse werk, levert inhoudelijke bijdragen voor overleggen met banken en stakeholders en je woont die overleggen ook bij. Uitstapjes naar evenementen en de Haagse of Brusselse politiek kunnen ook bij je werk horen.


Interesse?
Wij vragen van onze stagiairs dat ze staan ingeschreven bij een universiteit. Ook moet je affiniteit hebben met financiële dienstverlening en bestuurlijke besluitvorming. Wat je krijgt is een dynamische stage in het financiële hart van Amsterdam. Met veel afwisseling en vrijheid om werk te doen dat aansluit bij je interesses en capaciteiten.

Kijk voor onze vacatures en stages op: werkenbij.nvb.nl

 

Arthur Postuma, Stagiair Public Affairs 2022 NVB
Studie: Master European Studies, Universiteit Twente

‘'Stagelopen bij de NVB heeft mij zoveel geleerd en mijn horizon verbreed.’’

‘’Mijn stage bij de Public Affairs afdeling van de NVB kan ik omschrijven als één grote openbaring. Ik had niet verwacht dat ik tijdens het uitvoeren van mijn kerntaak, politieke monitoring, zoveel kennis zou opdoen over het reilen en zeilen van de bancaire sector, maar bovenal hoe leuk en interessant ik dit zou vinden. De NVB is een hechte en gelijkvloerse organisatie, waardoor het contact met collega’s op zeer uiteenlopende vakgebieden prettig en open is. Het is goed doorwerken, maar je voelt je bij de NVB heel snel een volwaardig en gewaardeerd lid van de organisatie: beslist geen ‘koffiehaalstage’ dus!’’

Merel Peereboom, Stagiair Public Affairs 2022 NVB

Studie: Management van de publieke sector, Universiteit Leiden

 

"De NVB biedt veel ruimte voor verantwoordelijkheden en ontwikkeling"

 "Als bestuurskundige was ik vrij onbekend met de financiële sector maar door deze stage ben ik razendsnel ondergedompeld in de financiële wereld. Door intensieve samenwerking met collega’s van de NVB maar ook het contact met Public Affairs collega’s van de banken word je snel meegenomen in de materie. Wat ik het leukste vond aan de stage is dat je middenin de organisatie staat en door de politieke monitoring snel je collega’s leert kennen. Daarnaast vond ik het ook heel fijn dat de stage ruimte bood tot eigen initiatieven. Het is mij zelfs zo goed bevallen dat ik nu ben teruggekeerd als Werkstudent Public Affairs en mij naast mijn master opnieuw zal bezighouden met financiële thema’s in politiek Den Haag!"

 

Wiecher Ubbens, Stagiair zakelijke dienstverlening NVB 2018
Studie: Geschiedenis, Universiteit Leiden

“Ik wilde werken in een sector die onder een vergrootglas van de samenleving ligt.”

“Tijdens mijn stage hield ik me bezig met het beleid rondom de financiering van het midden- en kleinbedrijf (MKB). Ik kwam binnen, middenin het project gedragscode kleinzakelijke financiering. Ik werd opgenomen in de projectgroep met leden van banken en ik mocht mee naar gesprekken met stakeholders. De gedragscode hebben we uiteindelijk uitgereikt aan minister Hoekstra van Financiën. Bij de NVB krijg je als stagiair de kans een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan de bankensector, die ontzettend veel facetten van de maatschappij belicht.”

Kijk voor onze vacatures en stages op: werkenbij.nvb.nl