Zeer geslaagde Week van het geld

22 maart 2016
Bank voor de klas, het financiële programma van de gezamenlijke banken tijdens de Week van het geld, is een succes gebleken. Met 4.859 gastlessen ligt het aantal -net zoals in 2015- weer hoger dan het jaar ervoor.

Zeer geslaagde Week van het geld

Ruim 3750 bankmedewerkers speelden de educatieve Cash Quiz met 121.000 leerlingen in de bovenbouw van 2.300 basisscholen. Ook dit jaar werden gastlessen verzorgd door een aantal prominenten, waaronder Tweede Kamerleden, CEO's van diverse banken en een aantal spelers van eredivisieclub PEC Zwolle.

Ook verzorgde staatssecretaris Jetta Klijnsma samen met Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), een gastles.

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in Geldzaken en werd in 2016 voor de zesde keer gehouden. Doel van het programma is kinderen op jonge leeftijd te leren verstandig met geld om te gaan. Het financiële lesprogramma Bank voor de klas tijdens de Week van het geld, is een initiatief van veertien Nederlandse banken en de Nederlandse Vereniging van Banken.