Wijzer in geldzaken viert tiende verjaardag

21 juni 2018
Het platform Wijzer in Geldzaken bestaat vandaag tien jaar. Dat wordt gevierd met een feestelijk symposium in de Ridderzaal in Den Haag. Het platform, waarin onder meer de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) participeert, is een initiatief van het ministerie van Financiën om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Op het symposium hield onder meer Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken, een toespraak.

In haar tienjarig bestaan ontplooide Wijzer in Geldzaken diverse initiatieven, waaronder de ontwikkeling van lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs, financiële huishoudboekjes, de Pensioen3daagse en andere campagnes gericht op verantwoord financieel gedrag. Een van de activiteiten is ook de Week van het Geld waaraan onder meer de NVB deelneemt, met het programma 'Bank voor de klas'.

In het platform Wijzer in Geldzaken worden krachten van diverse sectoren, waaronder wetenschap, overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties, gebundeld. Tijdens het symposium 'Wijzer in geldzaken, missie volbracht? 'blikken de partners terug op de afgelopen 10 jaar en wordt vooruit gekeken naar toekomstige uitdagingen.

Koningin Maxima houdt toespraak bij symposium tienjarig bestaan Wijzer in Geldzaken