Online Financiële Verkiezingsdebatten 2021 - Naar veerkrachtig & duurzaam herstel

05 maart 2021

Donderdag 11 maart: Financieel Verkiezingsdebat 2021

Nederland mag op 17 maart zijn stem laten horen. Een stem die belangrijker is dan ooit omdat een nieuwe regering straks bepaalt welke stappen Nederland moet zetten om op een sterke, solidaire en duurzame manier uit de crisis te komen.

Vanuit Nieuwspoort blikken wij onder leiding van moderator Anouschka Laheij corona-proof vooruit op dit nieuwe politieke tijdperk met o.a. Henk Nijboer (PvdA), Mahir Alkaya (SP), Aukje de Vries (VVD), Laura Vissenberg (GroenLinks), Joost Sneller (D66) en Evert-Jan Slootweg (CDA). Hoe zien politieke partijen een duurzaam herstel voor zich? En welke rol kan en wil de financiële sector hierbij spelen? Wij gaan hier graag samen met u het gesprek over aan!

Op 2 maart stonden we tijdens het eerste verkiezingsdebat (zie verder naar onderen op deze pagina) stil bij het thema ‘Veerkrachtig uit de crisis’ en op 11 maart staat ‘Duurzaamheid en de rol van de financiële sector’ centraal. De Kamerleden zullen verspreid over de debatten deelnemen. Beide interactieve debatten duren van 11:00-12:30 uur en zijn volledig online te volgen.

U kunt zich nu aanmelden voor het debat op 11 maart. U ontvangt vervolgens een paar dagen voor de debatten het programma, de link naar de livestream en overige relevante informatie.
Wij hopen u digitaal te begroeten op 11 maart!

NVB, Verbond van Verzekeraars, DUFAS, NVP en Adfiz

Terugblik verkiezingsdebat 2 maart: Veerkrachtig uit de crisis

Hoe komen we veerkrachtig uit de crisis? Dat was de vraag die centraal stond tijdens het eerste financiële verkiezingsdebat op 2 maart. Onder leiding van moderator Anouschka Laheij mochten Mahir Alkaya (SP), Henk Nijboer (PvdA), Aukje de Vries (VVD) en Evert-Jan Slootweg (CDA) debatteren over de volgende stellingen:

  • Een sterke, robuuste en in Nederland gewortelde sector is hard nodig voor economisch herstel
  • We moeten ons uit de crisis investeren, de sector in samenwerking met de overheid
  • De digitale economie moet worden versneld en de financiële sector heeft daarbij een sleutelrol
  • De financiële sector heeft een belangrijke rol bij het meer weerbaar maken van consumenten en bedrijven

Hieronder bekijkt u een compilatie van het debat. De compilatie neemt u in 20 minuten mee langs de belangrijkste discussiepunten uit het debat én bevat de eerste reacties op het debat van Chris Buijink (NVB), Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars), Tjarda Molenaar (NVP) en Iris van der Looij (Dufas).Liever lezen?
Het Verbond van Verzekeraars publiceerde als mede-organisator een verslag.

financiele verkiezingsdebatten