NVB verwelkomt 66 Vlaamse studenten

20 april 2018
Wat doet een brancheorganisatie van banken eigenlijk? Studenten Financie- en Verzekeringswezen van de Antwerpse Artesis Plantijn Hogeschool wilden dat wel eens weten. Vandaag verwelkomt de NVB deze studenten in het ‘groene’ Circl op de Zuidas, waarbij ze meer te horen krijgen over de rol van de NVB op het vlak van toezicht, duurzaamheid en financiële educatie.

“De afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen opent de deuren naar de boeiende bank-, beurs- en verzekeringswereld. Wat gebeurt er met interesten, wisselkoersen en koersen van waardepapieren? Hoe beheren grote banken en verzekeringsmaatschappijen hun risico’s die eigen zijn aan de financiële wereld? En waarom scoren sommige beleggingen beter dan andere?”

Tekst loopt door onder de foto

Bezoek studenten Hogeschool Antwerpen

Met deze tekst beschrijft de Antwerpse Artesis Plantijn Hogeschool wat hun studenten Financie- en Verzekeringswezen zoal leren. Bij wijze van werkbezoek wilden deze studenten graag een bezoek brengen aan de NVB, om te kijken wat een branchevereniging voor leden in een dynamische sector kan betekenen. Drie adviseurs van de NVB geven een presentatie over respectievelijk toezicht (wat is dat en waar pleit de NVB voor namens banken?), duurzaamheid en financiële educatie (hoe werken banken daar op samen?). De dag wordt afgesloten met een borrel op het zonnige dakterras van Circl.

Bezoek studenten Hogeschool Antwerpen