NVB partner in de Nationale Financieringswijzer: nationalefinancieringswijzer.nl

21 september 2015
Banken, financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij vandaag aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag.

NVB partner in de Nationale Financieringswijzer: nationalefinancieringswijzer.nl

Tijdens de top, die in het teken stond van samenwerking en passende financiering, opende Minister Kamp van Economische Zaken de nationalefinancieringswijzer.nl.

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit een brede samenwerking van financieringskoepels, brancheorganisaties en overheid. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn founding partners.

Minister Kamp van Economische Zaken zegt hierover: “ Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website ‘Nationale Financieringswijzer’ worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen”.

Chris Buijink, voorzitter NVB: “De Nationale Financieringswijzer is de gateway voor ondernemend Nederland. Banken willen ondernemers meer dan voorheen gaan adviseren over verschillende financieringsvormen en ondernemerschap. Dat verwachten mkb’ers ook van ons. Dat blijkt uit onderzoek dat we voor deze top hebben laten doen door TNS NIPO. De Nationale Financieringswijzer sluit daar naadloos op aan.”

Ga voor meer informatie naar: www.nationalefinancieringswijzer.nl