Nieuw: Banken in makkelijke taal

19 februari 2018
'NVB, praat op jullie site in makkelijke taal. En gebruik vrolijke kleuren zoals oranje en geel.'Dat waren maar enkele van de goede adviezen van de Raad van Kinderen aan de NVB in 2017. Die adviezen nam de NVB ter harte. Vandaag lanceren wij op nvb.nl het nieuwe onderdeel Banken in makkelijke taal.

Op Banken in makkelijke taal staat informatie over banken en over de NVB. De site is speciaal voor mensen – jong en oud – die niet graag willen of (goed) kunnen lezen, maar die toch graag willen weten wat de NVB doet, wat banken doen en bijvoorbeeld ook: hoe moeilijke dingen zoals rente werken. De website is geschreven ‘vanuit de doelgroep’: geen bankjargon, korte zinnen en zo veel mogelijk gebruik van beeld en animatie. Zo bevat de pagina niet alleen het kleurige ‘alternatieve’ NVB-logo met de olifant, zoals voorgesteld door de Raad van Kinderen (“omdat de olifant betrouwbaar en verstandig is. De olifant is ook goed in communiceren en zorgt goed voor de andere olifanten.”). Maar ook een filmpje waarin NVB-voorzitter Chris Buijink in gesprek gaat met twee kinderen, afkomstig van basisschool Polsstok in Amsterdam Zuid-Oost.

Groep 8 van deze school vormde in 2017 de Raad van Kinderen, die op verzoek van de NVB advies gaf. De vraag van de NVB in 2017 was: ‘Hoe kan de NVB zo goed mogelijk samenwerken met haar leden?’ Dit dilemma richtte zich voornamelijk op de beperkingen in de communicatiekanalen tussen de NVB en haar leden. In het deel Banken in makkelijke taal zijn veel van de adviezen van de Raad verwerkt, waarvoor de NVB de Raad nogmaals hartelijk wil bedanken. En: houd de pagina in de gaten. Want hij wordt uitgebreid met actuele en handige informatie, zoals een spreekbeurtpakket voor kinderen.

Naar het onderdeel Banken in makkelijke taal