Nederlandse Schuldhulproute lanceert online zelftest voor ondernemers

27 oktober 2020
Vanaf vandaag kunnen ondernemers snel nagaan hoe zij er financieel voor staan en waar ze terechtkunnen voor hulp. Met de gratis online test Geldfit Zakelijk. De lancering is in samenwerking met ondernemersorganisaties, verzekeraars en banken. De test is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute, waarvan banken in 2019 de mede-initiatiefnemers waren.

“Door de coronacrisis ontstaan er naar verwachting nieuwe risicovolle doelgroepen met betalingsachterstanden of schulden”, aldus Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken bij de aankondiging van Geldfit Zakelijk. “Ondernemers zijn één van die beoogde risicodoelgroepen. De behoefte aan een specifiek kanaal voor ondernemers is daarmee actueler dan ooit.”

Ondernemers en zzp’ers willen graag weten hoe zij er financieel voor staan. Steeds meer krijgen zij te maken met financiële onzekerheden. “Een groot deel van de ondernemers is onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de overheid en de lokale gemeenten bieden om ondernemers bij te staan.”, vertelt Martin Suithoff (directeur Nederlandse Schuldhulproute). “Door middel van Geldfit Zakelijk kunnen ondernemers nu snel beeld krijgen van hun situatie. Ze ontvangen tips en krijgen een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn.” De komende maanden wordt dit aanbod verder uitgebreid en geoptimaliseerd.

Kijk ook op www.nederlandseschuldhulproute.nl.