Nederland neemt deel aan European Money Quiz

16 maart 2018
Behalve basisscholen met Bank voor de klas, deden deze week ook 20 Nederlandse klassen in het voortgezet onderwijs mee aan een quiz over geld: de European Money Quiz.

De winnaar van de nationale quiz  is klas A3 van het Tabor College, vestiging Werenfridus in Hoorn. Gefeliciteerd! Een afvaardiging van deze klas gaat in mei naar Brussel voor de internationale finale van de European Money Quiz.

Internationale finale

De European Money Quiz test in 10 vragen de financiële kennis van de deelnemers en werd gisteren door 19 Nederlandse klassen gelijktijdig gespeeld via een live stream op het online onderwijsplatform Kahoot. Ook in andere Europese landen doen scholen mee, elk op een eigen tijdstip via Kahoot.

De winnaars van alle nationale finales gaan op 8 mei 2018 naar de internationale finale in Brussel. De quiz maakt deel uit van de European Money Week, een jaarlijks initiatief georganiseerd door nationale bankverenigingen, onder coördinatie van de European Banking Federation om financiële educatie in heel Europa te bevorderen. Ieder jaar worden in één week in maart – de European Money Week - honderden activiteiten georganiseerd in meer dan 20 landen, om financiële kennis in Europa te bevorderen.

European Money Quiz