Kabinet en banken in gesprek in Catshuis: ‘Goede, gezamenlijke aanpak bij bestrijding witwassen’

04 april 2019
Afgelopen maandag ontmoetten het kabinet en de bankensector elkaar in het Catshuis in Den Haag om bij te praten over de economie en de stand van zaken in de bankensector.

Onder leiding van minister-president Rutte werd onder andere gesproken over het vertrouwen in de bankensector, het bestrijden van financieel-economische criminaliteit zoals witwassen en de bijdrage van banken aan de klimaatdoelen van het kabinet.

Tekst loopt door onder de foto

Voorzitter en CEO van ABN AMRO, Kees van Dijkhuizen, arriveert bij het Catshuis

Het gesprek verliep in een open en constructieve sfeer, zo verklaarden minister Hoekstra van Financiën en voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken na afloop tegenover de pers. Kabinet en banken onderstreepten het belang van een goede, gezamenlijke aanpak bij de bestrijding van witwassen. De banken zijn blij dat minister Hoekstra samen met minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie) gaat bekijken of het mogelijk is voor de zomer met een regeling te komen waardoor banken onderling informatie kunnen uitwisselen over klanten die zij om redenen van integriteit hebben geweigerd. De bestaande regels rond privacy staan dat in de weg.

NVB-voorzitter Chris Buijink voor de microfoon van BNR Radio