Feestelijke aftrap Bank voor de klas in Breda

25 maart 2019
Vanochtend was de feestelijke opening van de jaarlijkse Week van het geld. En daarmee klonk het startsein voor ruim 4000 gastlessen Bank voor de klas, gegeven door duizenden enthousiaste bankmedewerkers op basisscholen door heel Nederland. Het thema dit jaar: ben jij een held met je geld?

De opening was in het stadion Rat Verlegh in Breda, thuisbasis van voetbalclub NAC. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, deed de feestelijke opening samen met  Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. De koningin bezocht in het stadion eerst enkele gastlessen aan Bredase klassen. Natuurlijk ook een gastles Bank voor de klas, gegeven door twee bestuurders van deelnemende banken aan Bank voor de klas. Daarbij maakten zij gebruik van het spel Cash Quiz van Bank voor de klas. Na de officiële opening was er een spannende debatbattle. In een zaal die bruiste van de energie, gingen leerlingen in debat over schulden, sparen en de vraag wie ervoor moet zorgen dat kinderen leren omgaan met geld.

 

Hare Majesteit Koningin Máxima (erevoorzitter platform Wijzer in geldzaken) verrichtte vanmorgen, samen met Arie Slob (minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media), de feestelijke opening van de Week van het geld in Breda.

European Money Quiz

Behalve Bank voor de klas voor basisscholen, doen ook Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs mee aan de ‘Europese’ Week van het geld – de European Money Week. 40 klassen doen dit jaar mee aan de Nederlandse European Money Quiz, die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Banken. De quiz is een initiatief van de Europese Banken Federatie (EBF). De Nederlandse nationale finale is op donderdag 28 maart, en wordt gespeeld via een quiz op het digitale platform Kahoot. De winnaars van de nationale finales gaan door naar de internationale finale in Brussel.