EP-kandidaten zien rol voor financiële sector bij verduurzaming

09 mei 2019
Verschillende Europarlementariërs zien een belangrijke rol rol weggelegd voor de financiële sector om te helpen bij de transitie naar een duurzame economie.

Dat bleek tijdens het EU financiële verkiezingsdebat, een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Verbond van Verzekeraars, adfiz, de NVP en Dufas, in Nieuwspoort te Den Haag.

Deelnemers aan het debat, dat onder leiding stond van Charles Groenhuijsen, waren: Derk Jan Eppink (FvD), Sabine Klok, (GL), Auke Zijlstra (PVV), Sophie in 't Veld (D66), Caroline Nagtegaal (VVD), Arnout Hoekstra (SP) en Paul Tang (PvdA).

Naast duurzaamheid werd ook gesproken over innovatie van de financiële sector en het belang van het Europees level playing field.

Bekijk hieronder een videoverslag van het EU financiële verkiezingsdebat.

Overig

VNO-NCW en MKB-Nederland startte 3 mei jl. met het oog op de Europese verkiezingen de campagne 'EU waarde in de wereld'. Met de campagne willen de ondernemersorganisaties benadrukken dat zij geloven in het belang, de kracht en de toekomst van de EU. Lees meer op VNO-NCW.