Banken steunen oproep huurders en verhuurders van winkelruimte in Nederland

Corona
25 maart 2020
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ondersteunt de oproep aan alle huurders en verhuurders van winkelruimte in Nederland. Brancheorganisaties Vereniging van Institutionele Beleggers in Nederland (IVBN), Vastgoed Belang, Detailhandel Nederland, Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) en VastGoedOverleg roepen retailers en vastgoedeigenaren op om een gezamenlijke oplossing te bieden voor acute liquiditeitsproblemen. De gezamenlijke branches vinden dat partijen elkaar juist nu moeten opzoeken zodat voor alle partijen passende oplossingen komen.

Roel van de Bilt, voorzitter van de NVB-commissie zakelijk vastgoed, benadrukt het belang van de oproep: “De steunoproep biedt de komende tijd rust op de vastgoedmarkt. Dat is voor alle partijen belangrijk.”

Zowel retailers als vastgoedeigenaren kunnen klanten zijn van banken. Zij kunnen een beroep doen op de maatregel voor een aflossingsvrije periode van zes maanden die banken aan zakelijke klanten bieden met een financiering tot 2.5 miljoen euro. In het algemeen worden bedrijven die in de problemen komen door de crisis aangeraden contact op te nemen met de bank.