18 mei 2017
1 minuut

Bankensector organiseert Twitteruur duurzaamheid

Hoe kunnen banken nog meer bijdragen aan een duurzame economie? Live twitteren hierover met vertegenwoordigers van de bankensector kan op dinsdag 30 mei a.s. van 12-13 uur.

Tijdens dit ‘Twitteruurtje’ zijn vertegenwoordigers vanuit de bankensector (Nederlandse Vereniging van Banken en haar leden) op Twitter beschikbaar om te reageren op vragen en suggesties vanuit het publiek. Iedereen met een Twitteraccount kan hier dus aan meedoen.

Het Twitteruurtje dient ter ondersteuning van een publieke consultatie over de rol van banken bij een duurzame economie. Banken hebben hierover een notitie geschreven die aansluit bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De notitie gaat onder andere over innovatie, energie, woningen en kantoren, ouderen en zorginstellingen en hoe op deze gebieden – mede door banken - kan worden bijgedragen aan duurzaamheid.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) kunnen organisaties en individuen een vragenlijst invullen. Na de zomer zal de NVB laten weten hoe de bankensector met alle vragen en suggesties die zijn gedaan, om gaat. Tot nu toe zijn er enkele tientallen inzendingen binnen gekomen.

De consultatie loopt nog tot 1 juni a.s. Het Twitteruurtje wordt georganiseerd in samenwerking met Banken.nl, een onafhankelijke platform voor de Nederlandse bankensector. Stem af op de betrokken Twitteraccounts @bankensector en @banken_nl!

SDG Banner