13-15 jarigen battelen in spannende European Money Quiz

28 maart 2019
Vandaag doet Nederland mee met de European Money Quiz! 40 klassen van leerlingen tussen de 13 en 15 jaar doen mee - van alle niveaus op het voortgezet onderwijs. De klas die de Nederlandse finale wint, mag op 7 mei twee afgevaardigden sturen naar de internationale finale in Brussel!

De European Money Quiz wordt gespeeld via een livestream van het online onderwijsplatform Kahoot. De quiz hoort bij de Europese Week van het Geld - een jaarlijks initiatief ter bevordering van financiële educatie in heel Europa. De week wordt georganiseerd door nationale bankverenigingen in Europa en gecoördineerd door de European Banking Federation (EBF). Tijdens de ‘European Money Week’ worden honderden activiteiten georganiseerd in meer dan 20 landen, waaronder de European Money Quiz. De Nederlandse Vereniging van Banken maakt de Nederlandse editie mogelijk.

De winnende klas van de Nederlandse finale wint € 500 voor een educatief uitje. Twee leerlingen uit de winnende klas zullen Nederland vertegenwoordigen in Brussel, onder begeleiding van de docent. Zij zullen strijden tegen de beste deelnemers uit meer dan 30 Europese landen.

In 2018 won het Hoornse Tabor College de Nederlandse finale van de European Money Quiz. Nederland werd vierde in de internationale finale, die gewonnen werd door Polen.

Lees meer op Weekvanhetgeld.nl of bekijk de impressie hieronder.