Brexit - Vraag en antwoord: sparen en beleggen

Een no deal Brexit kan ertoe leiden dat uw tegoeden onder een ander DGS komen te vallen, bijvoorbeeld wanneer u klant bent bij een Britse bank in Nederland of een Nederlandse bank in het Verenigd Koninkrijk. Neem bij eventuele vragen hierover contact op met uw bank. Daarnaast werkt de Nederlandsche Bank op Europees niveau samen met andere EU-toezichthouders om te zorgen dat depositohouders beschermd zijn en blijven, ook bij een no deal Brexit.

Dit hangt er vanaf of de verhandeling instrumenten na een no deal Brexit nog voldoen aan de in de EU geldende regels. Dit kan per instrument verschillen. Uw bank kan u hierover informeren. In het algemeen geldt: op basis van Europese Mifid II regelgeving, mogen bepaalde instrumenten alleen worden verhandeld op daartoe erkende handelsplatformen. Na een no deal Brexit worden Britse handelsplatformen dan aangemerkt als ‘derde-landenplatforms’, waarvoor zo’n erkenning niet noodzakelijkerwijs meteen beschikbaar is. Dit kan gevolgen hebben voor de verhandeling van financiële instrumenten. Op dit moment heeft de Europese Commissie nog niet aangegeven deze handelsplatformen als gelijkwaardig te erkennen.

Deze website beoogt de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, laat ons dat weten. Wij zorgen voor een geregelde update van de meest gestelde vragen.