Brexit - Vraag en antwoord: sparen en beleggen

Een no deal Brexit kan ertoe leiden dat uw tegoeden onder een ander DGS komen te vallen, bijvoorbeeld wanneer u klant bent bij een Britse bank in Nederland of een Nederlandse bank in het Verenigd Koninkrijk. Neem bij eventuele vragen hierover contact op met uw bank. Daarnaast werkt de Nederlandsche Bank op Europees niveau samen met andere EU-toezichthouders om te zorgen dat depositohouders beschermd zijn en blijven, ook bij het aflopen van de transitie periode op 31 december 2020.

Dit hangt er vanaf of de verhandelde instrumenten aan het einde van de transitie periode nog voldoen aan de in de EU geldende regels. Dit kan per instrument verschillen. Uw bank kan u hierover informeren. In het algemeen geldt: op basis van Europese Mifid II regelgeving, mogen bepaalde instrumenten alleen worden verhandeld op daartoe erkende handelsplatformen. Aan het einde van de Brexit transitieperiode worden Britse handelsplatformen aangemerkt als ‘derde-landenplatforms’, waarvoor zo’n erkenning niet beschikbaar is. Dit kan gevolgen hebben voor de verhandeling van financiële instrumenten. Op dit moment heeft de Europese Commissie aangegeven deze handelsplatformen niet als gelijkwaardig te erkennen.

Deze website beoogt de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, laat ons dat weten. Wij zorgen voor een geregelde update van de meest gestelde vragen.