Brexit - Vraag & antwoord voor ondernemers: u en uw bank

Uw eigen bank heeft informatie over de gevolgen van Brexit en kan met u het gesprek aangaan. Deze website bevat verschillende doorverwijzingen naar nuttige Brexit-informatie; zowel van banken als van de overheid.

Dat hangt van de bank zelf af. Informeer gerust bij uw bank als u hier vragen over heeft.

Op dit moment zijn wij het antwoord op deze vraag aan het herzien op basis van de laatste informatie. Wij raden u aan contact met uw bank op te nemen

Uw bank zal uw gegevens als dit voor de dienstverlening nodig is, blijven uitwisselen met partijen in het Verenigd Koninkrijk. Maar: na een no deal Brexit wordt het Verenigd Koninkrijk een ‘derde land’ (=geen EU-land). Persoonsgegevens worden dan niet meer uitgewisseld volgens het regime dat geldt tussen de EU-lidstaten. Binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (= Europese privacywetgeving) bestaan er verschillende mogelijkheden om data te blijven uitwisselen met derde landen, waarbij de persoonsgegevens een gelijkwaardig beschermingsniveau behouden.

Als u verwacht in problemen te komen door de Brexit, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw bank. Uw bank denkt graag met u mee.

Deze website beoogt de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, laat ons dat weten. Wij zorgen voor een geregelde update van de meest gestelde vragen.