Polen sterkste in European Money Quiz

09 mei 2018
Gisteren trilden de burelen van de European Banking Federation (EBF) van de vrolijke scholierenstemmen in vele talen. Vanuit 27 landen zijn scholieren afgevaardigd om de European Money Quiz (EMQ) te spelen.

De Kahoot-organisatie (welbekend voor quizzen op middelbare scholen en in pubs) is zelf aanwezig om de spelrondes goed te laten verlopen en verzorgt stampende housemuziek tijdens de dag.

De superfanatieke scholieren strijden in twee ronden om de enorme bekers en de prijzenpot voor educatieve doeleinden van EUR 3000. De vragen waren erg pittig en er zaten natuurlijk ook een paar echte instinkers bij.

Jessie en Stan van het Tabor College uit Hoorn hebben veel vragen goed beantwoord, maar moesten Polen, Ierland en Duitsland voor laten gaan voor de prijzen. De grootste beker gaat mee naar Polen. Wellicht wordt daar volgend jaar de tweede editie van de EMQ gespeeld?

Het was een prachtige ervaring voor de scholieren om Europese vriendschappen aan te gaan en meer te leren over geldzaken. De EBF projectgroep Financial Literacy en de EBF maakten er een prachtig evenement van en deze scholieren zijn waardige ambassadeurs Financiële Educatie.

Door: Angela Paparo