Kinderen denken mee over toekomst banken

10 maart 2017

Vandaag heeft de Raad van Kinderen gewerkt aan de voorbereiding van haar derde en laatste advies aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Na twee maatschappelijke thema’s (‘Wat kunnen banken doen zodat mensen zich veilig voelen in de omgang met geld’ en 'Wat kunnen banken doen om goed contact te hebben met hun klanten’) adviseert de Raad van Kinderen deze keer over de vraag: ‘Hoe kan de NVB zo goed mogelijk samenwerken met haar leden’.

De kinderen van groep 8 van basisschool de Polsstok uit Amsterdam Zuidoost brachten hiervoor vandaag een werkbezoek aan de NVB. Tijdens dat bezoek speelden zij een simulatiespel om beter te begrijpen wat de NVB doet en hoe zij samenwerkt met haar leden. Volgende maand presenteren zij hun advies aan de NVB bij NEMO Science Museum.

De NVB heeft bij haar 25-jarig bestaan in 2014 de Raad van Kinderen ingesteld om mee te denken over de toekomst van banken. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland om kinderen structureel en op een constructieve wijze hun stem te laten horen binnen bedrijven.

Raad van Kinderen