Forum Innovation in Banking

30 juni 2017
Hemingway organiseert in samenwerking met PwC en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) Forum bijeenkomsten waarin commissarissen en bestuurders in dialoog gaan over toezichthouden op innovatie.

Op 15 juni 2017 vond het Forum “Innovation in Banking” plaats. Dit was een energieke bijeenkomst waarin nieuwe inzichten over de vele facetten van toezichthouden in innovatie in de financiële wereld zijn gedeeld.

De bijeenkomst gaf een scherp beeld van de grote uitdagingen waar commissarissen in de bankensector de aankomende jaren druk mee zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van FinTech en BigTech die zorgt voor ruimte voor vernieuwing en innovatie in de bankensector. Hierbij komen de nodige uitdagingen kijken, bijvoorbeeld op het vlak van nieuwe wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in mei 2018 in werking treedt.

Tekst loopt door onder de foto

Forum Innovation in Banking - Klaas Knot

Diverse sprekers, onder anderen Klaas Knot (De Nederlandsche Bank; foto boven), Aleid Wolfsen (Autoriteit Persoonsgegevens; foto onder) en Ronald Prins (FOX-IT) deelden hun kennis en ervaring met de aanwezige deelnemers.

Melissa Marijnen van Professional Rebel was als blogger aanwezig en heeft de take aways van het Forum bondig samengevat. Meer hierover vindt u op Hemingway-pg.nl.

Forum Innovation in Banking - Aleid Wolfsen