Feestelijke aftrap Bank voor de klas

12 maart 2018
Vandaag was het zo ver: de feestelijke opening van de Week van het geld, en daarmee de aftrap van ruim 4000 gastlessen Bank voor de klas, gegeven door duizenden enthousiaste bankmedewerkers op basisscholen door heel Nederland. Het bereik: zo’n 100.000 kinderen die leren over omgaan met geld.

De opening was maandagochtend in de statige Koninklijke Schouwburg in Den Haag, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag. Na het openingsevent – met het toneelstuk PlayBack – gingen NVB-voorzitter Chris Buijink en een aantal bestuurders van deelnemende banken de bus in: op naar de Haagse basisschool De Fontein, waarbij zij de kinderen gastlessen Bank voor de klas gaven. Daarbij maakten zij gebruik van het spel Cash Quiz.

European Money Quiz

Behalve Bank voor de klas voor basisscholen, doen ook Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs mee aan de Europese variant van de Week van het geld – de European Money Week. 16 scholen doen dit jaar voor het eerst mee aan de European Money Quiz, die wordt georganiseerd door de Europese Banken Federatie (EBF). De Nederlandse nationale finale is op donderdag 15 maart, en wordt gespeeld via een quiz op het digitale platform Kahoot. De winnaars van de nationale finales gaan op 8 mei 2018 naar de internationale finale in Brussel.