Duitse verkiezingen: wat betekenen ze voor Europa én voor uw sector?

15 september 2017
De Duitse verkiezingsuitslag op 24/09 zal van grote invloed zijn op tal van ontwikkelingen binnen en buiten Europa. Wat betekent de uitslag voor de financiële sector en voor andere sectoren? Bezoek op 28/09 de Financiële Poort in Den Haag en praat mee.

Nieuwe machtsbalans

Op 24 september gaat Duitsland naar de stembus. Verkiezingen die meer aandacht vragen dan tevoren, vooral vanwege een gepolariseerd politiek klimaat in Europa. Op basis van de uitslag kan een nieuwe Europese machtsbalans worden opgemaakt. Wat betekent de uitslag van deze verkiezingen voor Europa? Voor de financiële sector, maar ook voor andere sectoren? Dat is het onderwerp van de – volledig vernieuwde - Financiële Poort op 28/09 in Nieuwspoort in Den Haag. Een korte, maar krachtige bijeenkomst, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Banken en ING.

Financiële Poort: wat kunt u verwachten?

Onder de deskundige leiding van Derk Marseille, Duitsland-correspondent voor BNR Nieuwsradio en oprichter van Duitslandnieuws.nl zal Peer Steinbrück, voormalig minister van Financiën in het bondskabinet-Merkel I, de uitslag van de Duitse verkiezingen analyseren. Zelf deelnemen aan het debat kan daarna. Met het deskundigenpanel dat bestaat uit Wierd Duk, gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van Rusland en Duitsland, Esther de Lange, CDA-Europarlementariër en met Carsten Brzeski, hoofdeconoom ING Duitsland. Na afloop kunt u bijpraten tijdens de afsluitende borrel. Wij verheugen ons op een interessante en vruchtbare discussie!

Meld u snel aan

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de Financiële Poort op 28/09. Aanmelden kan via www.financielepoort.nl

Locatie:           Nieuwspoort, Den Haag

Tijd:                 17:30 – 19:45 uur

Graag tot 28 september 2017!