De challenge: maak van je klas superspaarders!

Financiële educatie
06 juni 2018
Leerkrachten in het basisonderwijs hebben een vol programma. Met naast de ‘reguliere’ vakken ook toenemende aandacht voor het nieuws, de natuur, sociale vaardigheden… Maar hoe leren kinderen omgaan met geld en de waarde van sparen kennen? De Spaarchallenge van Bank voor de klas maakt het de leerkracht en de klas makkelijk om samen te sparen.

In de laatste editie van het vakblad Prima Onderwijs staat een informatief artikel over de Spaarchallenge. Het blad wordt verspreid onder scholen in Nederland.

Met de Spaarchallenge kunnen klassen samen sparen voor een gezamenlijk spaardoel. De Spaarchallenge is een online tool waarin klassen kunnen bijhouden hoeveel ze hebben verdiend, met klusjes doen of flessen ophalen bijvoorbeeld. Ze kunnen ook zien hoe ver ze nog van hun spaardoel zijn verwijderd, en  wanneer ze het behaalde hebben. Leuk en makkelijk - ook voor leerkrachten; met de Spaarchallenge kunnen leerkrachten in hun lesprogramma ruimte geven aan financiële educatie. De Spaarchallenge werd in 2017 geïntroduceerd, als nieuw onderdeel van het programma Bank voor de klas.

Het effect van de gastlessen van Bank voor de klas, die (alleen) worden gegeven tijdens de Week van het Geld, kan met de Spaarchallenge worden verlengd. Ook in 2018 gaat de Spaarchallenge door: vanaf 1 oktober 2018 kunnen klassen zich opgeven voor een nieuwe ronde. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Week van het Geld 2019.

PrimaOnderwijs september 2018 - Maak van je klas superspaarders!