Cash Quiz & Spaarchallenge 2018: en de winnaars zijn…

06 juni 2018
Wie komen er als winnaars uit de bus van de Cash Quiz en de Spaarchallenge van Bank voor de klas? Winnaar van de Cash Quiz 2018 is groep ‘De Zessers’ van basisschool De Terp in Weesp. En groep 6 van basisschool de Bongerd uit Odijk won de allereerste Spaarchallenge. Gefeliciteerd toppers!

Cash Quiz & Spaarchallenge 2018: en de winnaars zijn…

Tijdens de Week van het Geld 2018 van het Geld 2018 bereikte het programma Bank voor de klas ruim 100.000 leerlingen, met in totaal 4300 leuke en effectieve gastlessen financiële educatie. “Eigenlijk zijn dus alle leerlingen - maar ook alle gastdocenten en leerkrachten - een beetje winnaar, want het enthousiasme bij deze gezamenlijke inzet op financiële educatie was ook in 2018 weer groot. Dank iedereen daarvoor”, aldus Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Winnaars

Spil van de gastles is het spel Cash Quiz. Onder leiding van een gastdocent – een medewerker van een deelnemende bank - speelden de kinderen de Cash Quiz. In teams beantwoordden de leerlingen vragen waarin ‘omgaan met geld’ centraal stond. Uit alle aangemelde groepen hebben wij een winnaar geloot: groep De Zessers van basisschool De Terp in Weesp.

Daarnaast mogen wij nog een klas blij maken, met de prijs voor de Spaarchallenge! Op bankvoordeklas.nl hadden zich 41 groepen na hun gastles aangemeld voor de Spaarchallenge: samen met de klas sparen voor een gezamenlijk spaardoel. Groep 6 van basisschool de Bongerd uit Odijk mag zich de winnaar noemen van de Spaarchallenge 2018! De klas heeft gespaard voor een vlogcamera, door de inzameling van lege flessen en andere ‘heitje voor een karweitje’ klussen.

Winnaars van harte gefeliciteerd!!

Prijsuitreiking!

Om het toch nog een klein beetje spannend te maken, blijft het een verrassing wie de prijzen komt overhandigen. We houden jullie op de hoogte van de prijsuitreiking in juni!

Informatie

De Cash Quiz en Spaarchallenge zijn onderdeel van de gastlessen van het programma Bank voor de Klas. Door op jonge leeftijd een basis te leggen voor financiële kennis, wordt een bijdrage geleverd aan de financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.