Bank voor de klas meets Bradley Braafhart

01 februari 2018
Tijdens de Week van het geld (12 t/m 16 maart 2018) geven honderden enthousiaste bankmedewerkers weer gastlessen op basisscholen. In deze zevende editie van Bank voor de klas is het thema ‘samen sparen voor de klas’. Nieuw dit jaar is de spannende online Spaarchallenge, en een hoofdrol voor docent/vlogger Bradley Braafhart.

Via Bank voor de Klas - het gezamenlijke educatieve programma van 16 banken – leren kinderen in de gastlessen om beter om te gaan met geld, zodat hun financiële bewustzijn groeit. Daarvoor ontwikkelde Bank voor de Klas een interactief spel: de Cash Quiz. Met de Cash Quiz strijden leerlingen in teams spelenderwijs tegen elkaar en moeten zij vragen beantwoorden over ‘omgaan met geld’. De Cash Quiz 2018 wordt ondersteund door de online vlogs van leraar, vlogger en presentator Bradley Braafhart.

Spaarchallenge

In deze editie is het thema: samen sparen voor de klas. Daarom hoort er sinds dit jaar bij de Cash Quiz iets spetterends nieuws: de Spaarchallenge! Hiermee sparen klassen samen voor een gezamenlijk gekozen doel. Met de Spaarchallenge houden ze overzicht over hun spaarproject. Intussen leren ze ook van andere klassen die meedoen aan de Challenge. Klassen in heel Nederland kunnen na de gastles hun Spaarchallenge registreren via bankvoordeklas.nl en het op die manier tegen elkaar opnemen. Zo blijven de kinderen ook na de Week van het geld op educatieve wijze met geld bezig.